INTERVIEW: SIMON LANGLI, VINMAGASIN

Hvem er Simon Langli?

Jeg er 29 år og fra Aarhus, hvor jeg også bor med min hustru. Jeg har en Diplomuddannelse i Ledelse som jeg gennemførte i forbindelse med et job, jeg havde i et webbureau. Jeg tog min uddannelse, da jeg kunne se, at jeg i flere relevante jobopslag blev sorteret fra udelukkende pga. uddannelse. I mellem mine job og uddannelse er der også blevet tid til en rejse rundt om jorden og 5 måneder i de franske alper for at stå på ski.

Hvad er din baggrund?

I gennem de sidste 8 år har jeg arbejdet i forskellige webbureauer, og mit kendskab til branchen er derfor meget alsidig. Jeg har været med til at lave hjemmesider til kommuner, ministerier, almene boligselskaber, store danske virksomheder, store webshops og alt derimellem. Jeg har altid arbejdet på rådgiver-siden af bordet og har derfor været med til at arbejde med mange forskellige organisationer.

- og hvordan kom du til at arbejde med E-handel

Mit arbejde med e-handel startede som konsulent for et par rigtig store webshops i Danmark; Fleggaard og Profil Optik. Hér begyndte jeg at arbejde med alle/begyndte jeg at se alle de muligheder og udfordringer der var/er i branchen.

Hvorfor har du startet Vinmagasin og hvad er det?

Jeg har længe haft vin som en stor hobby og har de sidste år været mange forskellige steder i verden for at drikke/blive klogere på vin. Har også i en periode været med til at dyrke og fremstille vin på en vingård i Utah, USA. Der er rigtig meget af det som vinens verden byder på, som interesserer mig, men først og fremmest er det historien og det arbejde, der ligger bag ved fremstillingen af vin. Når man besøger en vinbonde i Piemonte i Italien og snakker om høsten til den næste Barolo vin og han fortæller, at man skal komme tilbage 3 år senere, så får man en stor respekt for vinbøndernes arbejde, samt den dedikation de har for deres arbejde. (Et lille insider fif, Barolo årgang 2015 bliver god ;-) )

Det har derfor længe været en stor drøm at få lov til at arbejde med netop vin, så da min gamle handelsskole kammerat Lasse Simoni ringede og forslog vi sammen skulle sælge vinkøleskabe på nettet, var det ikke nødvendig med meget betænkningstid.

Vinmagasin.dk er den nye webbutik indenfor salg af alt til opbevaring af vin. Vores målsætning med shoppen er at have et så stort udvalg som muligt, og vi er løbende i gang med at finde nye leverandører, så vores udvalg er så varieret som muligt. Vi lægger stor vægt på kvalitet og god service overfor vores kunder.

- og hvad er din funktion i virksomheden?

Vi er 3 mand i firmaet, så vi har alle mange forskellige kasketter på. Men mine primære opgaver er kundeservice, leverandøraftaler og produkterne. Jeg glæder mig til at skulle snakke vin med en masse interessante kunder, som sandsynligvis har den samme passion for vin, som jeg har.

Hvad er en god arbejdsdag for dig?

En god arbejdsdag for mig, er en dag med en grad af uforudsigelighed, hvor der kan komme nogle spændende og interessante kundehenvendelser, som kræver at man giver en ekstra service. Eller når jeg har gået med en god idé længe, som jeg deler med mine partnere og vi sammen kan gøre idéen endnu bedre. Noget af det spændende ved iværksætteri er alle de uforudsigelige opgaver, som kan komme i løbet af en dag.

Hvad er næste skridt – for dig og for Vinmagasin?

I første omgang er næste skridt for mig og Vinmagasin at være i stand til at tjene penge på virksomheden, og at leve af det. Jeg drømmer om på sigt at få lavet et showroom, evt. kombineret med en vinbar i Aarhus.

Hvor ser du Vinmagasin om 5 år?

Jeg ser en webshop, der sælger vinkøleskabe på nettet med det største og bredeste sortiment, og derved også har en solid plads på markedet. Jeg ser, at det muligvis har fået en datter-side, som sælger vin. Gerne specialvin fra hele verden.

Hvilke netbutikker handler du selv i?

Jeg handler på nettet efter behov, alt efter om det er elektronik, tøj, kasketter, rejser eller andet.

Kunne du lide indlægget? Læg en kommentar eller tilmeld dig nyhedsbrevet for at få besked ved nye skriverier på bloggen... Og husk da også at dele det med dit netværk på Twitter og G+ :-)


Skriv et svar