House of Kids Tester Gratis Levering

Hos børnetøjsbutikken House of Kids begyndte man for et halvt år siden at tilbyde helt gratis levering uanset køb – udfra en betragtning om at gratis levering jo er trenden fra mange større webshops. I et opslag på Facebook-gruppen “E-købmænd nørder – den hårde kerne” fortæller indehaver af House of Kids, Helle Guldmann, om udfaldet af forsøget:

“For tre uger siden havde vi så status møde – og resultatet var ikke godt. Her er runde tal: 20% flere ordrer – 22% mindre gennemsnitlig ordreværdi – Returrate før 8% – efter 13%. Tendensen var tydelig: De mange flere ordrer, var små og ofte køb af een vare fra udsalgskatagorien, hvor der i forvejen ikke var nogen bruttoavance tilbage. Vi sendte penge ud med alle disse ordrer. Vi var flere medarbejdere og ydede mere kundeservice.”

Helle Guldmann fortæller, at hendes revisor på det kraftigste frarådede at fortsætte leveringsforsøget, som, hvis tendensen fortsatte, ville tage livet af virksomheden efter få år. Derfor blev fragten på igen – dog med gratis fragt ved køb over 499 kr. Efter 3 uger med de nye fragtpriser, ser tallene nu væsentligt bedre ud:

“[...] på nuværende tidspunkt er tendensen: 10% færre ordrer – 35% større gennemsnitsordrer,”

Helle Guldmann er selv ret overrasket over at det lod sig gøre at skifte tilbage til at tage fragt, uden at kunderne stiller sig på bagben, og intet tyder derfor på, at House of Kids går tilbage til fragtfri levering lige foreløbigt:

“Helt gratis fragt er verdens dårligste forretning. Man skal have flere ansatte og man tjener mindre. Hvis man eks har 60.000 ordrer årligt og kan hæve gennemsnitsordren med 150 kr. Så stiger omsætningen med 9 mio. Derudover sparer du måske 2 medarbejdere rundt regnet fordelt ud på mange poster.”

Hos House of Kids ærgrer man sig i dag over tabet under testperioden – men glæder sig samtidig over, at man endnu een gang er på rette sport.

 

Kunne du lide indlægget? Læg en kommentar eller tilmeld dig nyhedsbrevet for at få besked ved nye skriverier på bloggen... Og husk da også at dele det med dit netværk på Twitter og G+ :-)


Et svar til “House of Kids Tester Gratis Levering”

  1. Henrik siger:

    Ja, det er en ny trend på nettet, som i første omgang rammer tøj, sko mm, men også hos mig med farvede linser har kunderne spurgt om det, så jeg har nu også gratis fragt på det hele – og er på vej til andre lande, og der vil jeg også fastholde princippet om gratis levering

    Skousen med deres tv reklamer med direktøren, som lover at matche laveste pris på nettet er endnu en ny trend, som det bliver spændende at se, hvordan detail handlen vil forholde sig til det
    Med varm sommerhilsen
    Henrik

Skriv et svar